Franciszkańska Herbatka ziołowa NA TRZUSTKĘ
Opis
Krwawnik wspiera utrzymanie prawidłowego poziomu cholesterolu i kontroli masy ciała.
Rumianek wspiera metabolizm tłuszczów, utrzymanie kontroli masy ciała, przebieg procesu trawienia, sprawności zwieracza przełyku i systematyczne usuwanie gazów trawiennych.
Nagietek jest pomocny jest w prawidłowym funkcjonowaniu wątroby.
Mniszek pobudza trawienie; pomaga utrzymać fizjologiczny odczyn żołądka i komfort trawienia przez działanie prebiotyczne w układzie jelitowym.
Mięta wspiera trawienie, zdrowie żołądka i perystaltykę układu jelitowego, pomaga usuwać gazy trawienne i zapewnia komfort podbrzusza.
Lubczyk wspiera wydzielanie soków trawiennych, prawidłową funkcję wątroby, wytwarzanie żółci i pracę dróg żółciowych, trawienie tłuszczu.
Sposób użycia |
Jedną łyżkę stołową zalać szklanką wrzątku (250 ml) i trzymać pod przykryciem 20 minut. Przecedzić. Pić małymi łykami. Tak przyrządzony napar pić 2 razy dziennie, 20 minut przed posilkiem (śniadaniem i obiadem). Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. |
Składniki |
koszyczek rumianku, korzeń lubczyka, ziee krwawnika, owocnia fasoli, liść mięty pieprzowej, korzeń mniszka, kwiat nagietka. |