A-Z Acai.Owoce acai regulują metabolizm i hamują apetyt, dzięki czemu są cenione przez osoby aktywnie się odchudzające. Kwasy omega-6 i omega-9 pozytywnie wpływają na układ krwionośny, poprawiają odporność i sprawność umysłową, a liczne aminokwasy odżywiają tkankę mięśniową.
AZ Acai standaryzowany jest na polifenole o działaniu:
- poprawiającym metabolizm
- opóźniającym procesy starzenia
Acai (Euterpe oleracea) pochodzi z terenów północnej Amazonii i klasyfikowane jest do Superowoców, charakteryzujących się wysoką zawartością substancji odżywczych oraz silnym potencjałem antyoksydacyjnym.
Właściwości te zostały współcześnie wykorzystane do zastosowania ich jako żywności funkcjonalnej.
Owoce acai wyróżniają się wysoką zawartością antyutleniaczy (przede wszystkim polifenoli i antocyjanów), różnorodnych aminokwasów oraz fitosteroli. Zawierają także nienasycone kwasy tłuszczowe, błonnik, witaminę A, potas, żelazo i inne. Antyoksydanty przede wszystkim hamują aktywność wolnych rodników, opóźniając procesy starzeniowe organizmu. Owoce acai regulują metabolizm i hamują apetyt, dzięki czemu są cenione przez osoby aktywnie się odchudzające. Kwasy omega-6 i omega-9 pozytywnie wpływają na układ krwionośny, poprawiają odporność i sprawność umysłową, a liczne aminokwasy odżywiają tkankę mięśniową.
A-Z Acai jest ekstraktem z tej jagody standaryzowanym na zawartość polifenoli w celu uzyskania optymalnego efektu wykorzystania właściwości prozdrowotnych zawartych w niej składników.
Sposób użycia: 1 kapsułka dziennie do posiłku (najlepiej rano).