


Bio cukier kokosowy 350 g Intenson
Dostępność:
dostępny (większe ilości prosimy uzgadniać tel. 530 749 416 przed złożeniem/opłaceniem zamówienia)
Wysyłka w:
5 dni
Cena:
14,00 zł
14.00

Opis
BIO cukier kokosowy ma delikatnie słodki smak, zbliżony do słodkości brązowego cukru, z subtelnym karmelowym posmakiem. Cukier kokosowy składa się w ¾ z sacharozy a resztę stanowią glukoza i fruktoza. Indeks glikemiczny cukru kokosowego jest stosunkowo niski i wynosi 35, więc nie powoduje skoków poziomu cukru i stężenia insuliny we krwi. Ponadto charakteryzuje się wysoką zawartością żelaza.
BIO cukier kokosowy jest produktem ekologicznym pochodzącym z gospodarstw ekologicznych, w których nie używa się środków chemicznych.
Sposób użycia:
Stosować jak cukier brązowy, jako zamiennik cukru do słodzenia kawy, herbaty, oraz innych ciepłych i zimnych napojów, koktajli, deserów, do pieczenia i gotowania oraz jako ozdobna posypka do dań.