


Camu Camu sok 100 % 500 ml

Opis
Kolorystycznie i w pewnym stopniu smakowo porównać je można do naszego rabarbaru Camu Camu zajmuje drugie miejsce pod kątem zawartości witaminy C w owocu (na pierwszym miejscu jest owoc Kakadu z Australii). Owoce dostarczają ponad 2 gramy witaminy C na 100 gramów surowca. W porównaniu do pomarańczy, zawartość kwasu askorbinowego (witaminy C) w camu- camu jest ponad trzydziestokrotnie większa, a także zawiera dziesięć razy więcej żelaza, trzykrotnie więcej witaminy B3, dwa razy więcej ryboflawiny i ponad 50% więcej fosforu. Owoc zawiera również kwasy aminowe i minerały, które pomagają w absorpcji witaminy C. Camu – camu jest bogate w flawonoidy i glikozydy. Odkryto 30 różnych związków fenolowych w tym katechiny, kwas elagowy, rutynę. Jest też znaczącym źródłem potasu, dostarczając 711 mg na kilogram owoców.
DLACZEGO SOK Z CAMU CAMU JEST TAK WYJĄTKOWY?
Stanowi doskonałą alternatywę dla syntetycznej witaminy C o zdecydowanie lepszej przyswajalności i wydajności we wzmacnianiu organizmu i suplementacji energetycznej. Witamina C jest niezbędna do prawidłowego funkcjonowania serca. Optymalizuje ona produkcję kolagenu, co wpływa na maksymalną stabilizację ścianek arterii. Dzięki dużej zawartości witaminy C camu- camu wpływa to na prawidłową pracę układu krążenia Jest antyoksydantem, czyli wykazuje zdolność neutralizowania wolnych rodników. Opóźnia procesy starzenia się komórek dzięki dużej ilości kwasu askorbinowego N Naturalny akcelerator systemu immunologicznego Doskonale wzmacnia cały organizm a także korzystnie wpływa na działanie mózgu, przywracając mu witalność, chemiczną stabilizację. Reguluje procesy trawienne
SOK Z JAGÓD CAMU CAMU 100%
Objętość netto: 500 ml
Składniki: Sok z jagód Camu Camu 100% Bez konserwantów. Zawiera naturalnie występujące cukry. Osad jest zjawiskiem naturalnym. Produkt może się nieznacznie różnić kolorem i smakiem w zależności od partii.