Graviola 500 mg 100 kapsułek
Opis
Graviola to gatunek niewielkiego drzewa (maksymalna wysokość: 10 m) pochodzącego z Ameryki Środkowej. Inne nazwy tej rośliny to flaszowiec miękkociernisty i guanábana. Drzewko graviola kwitnie przez cały rok i o każdej porze roku można znaleźć na nim dojrzewające owoce o intrygującym kształcie. Owoce gravioli wykorzystuje się chętnie w sztuce kulinarnej. Wyciąg z nich dodawany jest do deserów, sałatek owocowych, sporządza się z niego pyszne napoje. Graviola ma jednak także bardzo istotne właściwości lecznicze, którym warto się przyjrzeć bliżej.
Graviola – znaczenie dla organizmu
Graviola to preparat traktowany jako niesamowite odkrycie medyczne, zwłaszcza w profilaktyce i leczeniu nowotworów. W latach 70. ubiegłego wieku podczas badań nad tą rośliną wykryto, że zawiera ona związki chemiczne nazwane acetogeninami annonaceowymi. Jak się okazało, składniki te – nawet przy niskim stężeniu – wykazują dużą aktywność wobec komórek nowotworowych – niszczą wybrane komórki.
Graviola została uznana za środek dużo bezpieczniejszy niż chemioterapia –uszkadza komórki nowotworowe, a jednocześnie chroni te zdrowe i potrzebne. Dlatego preparat ten jest polecany do niwelowania przykrych skutków chemioterapii. Wzmacnia organizm i przywraca siły. Mówi się aż o 12 liniach komórkowych nowotworów, które Graviola jest w stanie leczyć. Wspomaga walkę m.in. z rakiem płuc, piersi, prostaty,trzustki czy jelita grubego.
Graviola to też skuteczny środek w walce z bakteriami, wirusami i pasożytami
Graviola – wskazania do stosowania
-
choroby nowotworowe
-
chemioterapia
-
znaczny spadek odporności
-
infekcje grzybiczne
-
zakażenia pasożytniczeSposób użycia: 2 kapsułki 3 do 4 razy dziennie w zależności od potrzeb.