Producenci
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Nowości

Narine twaróg+N 5 saszetek

Dostępność: dostępny (większe ilości prosimy uzgadniać tel. 530 749 416 przed złożeniem/opłaceniem zamówienia)
Wysyłka w: 10 dni
Cena: 39,00 zł 39.00
ilość szt.
Zyskujesz 1 pkt [?]
dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Producent: NARINE
Kod produktu: A0E0-66113

Opis

UWAGA 

W okresie letnim nie wysyłamy.Tylko odbiór osobisty

Zakwaska do przygotowania Twarogu Narine w domu

Skład:
Jedno opakowanie zawiera 1 jednostkę suchego fermentu w celu przygotowania twarogu z 1 litra mleka.

Właściwości:
Twaróg jest produktem kwasu mlekowego przygotowanym przez fermentację mleka z bakteriami kwasu mlekowego Streptococcus thermophilus st.5, Lactococcus lactis subsp. cremoris,
Lactococcus lactis subsp. lactis (Str.diacetilactis), Lactobacillus delbruckii subsp. Bulgaricus i szczep Lactobacillus acidophilus n.v. EP 317/402 Narine z późniejszym usunięciem serwatki.

Sposób przygotowania:
1. Ważnym warunkiem przygotowania produktu wysokiej jakości są czyste naczynia. Wszystkie potrawy, które będą zaangażowane w przygotowanie twarogu, należy podawać we wrzącej wodzie lub sterylizować na przykład parownikiem.

2. Gotuj 1 litr mleka przez kilka minut i schłodź do 30-35°C.

3. Rozpuść zawartość jednej saszetki w 50 ml gotowanej i schłodzonej do 30-35°C wodzie. Dodaj do schłodzonego mleka (1L), dobrze wymieszaj.

4. W celu późniejszego dojrzewania, wlać mieszaninę mleka z fermentatem do garnka, przykryć płócienną chustą i zapewnić stałą temperaturę 30-35°C przez 12 godzin.

5. Uzyskany skrzep pokrój na kostkę o wymiarach około 2x2 centymetry, następnie podgrzej na małym ogniu -temperatura skrzepu powinna podnosić się nie szybciej niż 1°C na 2 minuty, aż do osiągnięcia 38°C. W czasie podgrzewania skrzep należy delikatnie mieszać drewnianą łyżką.

6. Po tym czasie przez 5-7 minut mieszać aż zacznie pojawiać się serwatka. Następnie wyrzucić w durszlak lub chustę, przecedzić. Twarożek jest gotowy. Można go ucisnąć do uzyskania właściwego kształtu.

Warunki przechowywania:
Zakwaska powinna być przechowywana w suchym, ciemnym miejscu w temperaturze nie wyższej niż + 8°C, do 2 tygodni w temperaturze do + 30°C

Okres przydatności do zużycia: 2 lata

 

Opinie o produkcie (0)

Bestsellery
Mniszek korzeń 50 g
Mniszek korzeń 50 g
4,70 zł
szt.
Krwawnik ziele 50 g
Krwawnik ziele 50 g
3,60 zł
szt.
Senes liść 50 g
Senes liść 50 g
3,90 zł
szt.
Dziurawiec ziele 50 g
Dziurawiec ziele 50 g
4,00 zł
szt.
Melisa liść 50 g
Melisa liść 50 g
4,20 zł
szt.
Skrzyp ziele 50 g
Skrzyp ziele 50 g
3,90 zł
szt.
Rumianek koszyczek 50 g
Rumianek koszyczek 50 g
4,30 zł
szt.
Piołun ziele 50 g
Piołun ziele 50 g
3,60 zł
szt.
Kozłek korzeń 50 g
Kozłek korzeń 50 g
4,50 zł
szt.
Przywrotnik ziele 50 g
Przywrotnik ziele 50 g
4,90 zł
szt.
Promocje
 NATURALIS Aronia krem przeciwzmarszczkowy 50ml
NATURALIS Aronia krem przeciwzmarszczkowy 50ml
25,90 zł 22,00 zł
szt.
Rekinol 72 kaps Oleofarm
Rekinol 72 kaps Oleofarm
18,50 zł 16,90 zł
szt.
  Yerba Mate TARAGUI ENERGIA 2x500g
Yerba Mate TARAGUI ENERGIA 2x500g
53,00 zł 44,00 zł
szt.
Witamina C Ojca Grzegorza  60 kaps Bonimed
Witamina C Ojca Grzegorza 60 kaps Bonimed
34,90 zł 29,90 zł
szt.
Regulobon Ojca Grzegorza 200 g Bonimed
Regulobon Ojca Grzegorza 200 g Bonimed
32,80 zł 29,90 zł
szt.
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
;
Sklep internetowy Shoper.pl