


Olej ryżowy rafinowany 500ml Oleofarm
Opis
Olej ryżowy otrzymywany jest z otrąb ryżowych i wyróżnia się delikatnym, żółtym kolorem oraz neutralnym smakiem i zapachem. Jest powszechnie stosowany w kuchni azjatyckiej. Doskonale nadaje się do smażenia, gdyż w małym stopniu wchłaniany jest przez potrawy na nim przygotowane. Dzięki temu dania zachowują swój oryginalny smak i mają niższą kaloryczność.
Wartość odżywcza 100 ml:
Wartość energetyczna (energia) | 3396 kJ/822 kcal |
Tłuszcz, w tym: | 91,4 g |
kwasy tłuszczowe nasycone | 18,9 g |
kwasy tłuszczowe jednonienasycone | 41,4 g |
kwasy tłuszczowe wielonienasycone | 31,1 g |
Węglowodany, w tym: | 0 g |
cukry | 0 g |
Białko | 0 g |
Sól | 0 g |
Pozostałe:
Omega-6 (kwas linolowy) 30 g
Omega-9 (kwas oleinowy) 40,1 g
UWAGA! Przechowywać w temperaturze pokojowej.