


PROMOCJA Morwa Biała HUMAVIT Suplement diety 180 tab. Data ważności 07/2025





Opis
Właściwości
Suplement Humavit Morwa Biała powstał z myślą o osobach, które chcą uzupełnić codzienną dietę w morwę białą. Właściwości prozdrowotne surowców pozyskiwanych z tego azjatyckiego drzewa są wykorzystywane w tradycyjnej medycynie od wielu lat. Morwa Biała jest doceniana przez naukowców i stanowi cenne źródło związków bioaktywnych wspomagających prawidłowe funkcjonowanie organizmu. Humavit Morwa Biała dostarcza alkaloidy, antocyjany, flawonoidy, aminokwasy i kwasy fenolowe. Ponadto pomaga uzupełniać dietę w niezbędne składniki mineralne i witaminę C.
Morwę białą poddano licznym badaniom, które wykazały jej naturalne właściwości obniżające poziom cukru we krwi*. Udowodniono również, że systematyczne spożywanie tej prozdrowotnej rośliny wpływa na zminimalizowanie ryzyka rozwoju miażdżycy. Ta niebezpieczna choroba układu sercowo-naczyniowego prowadzi do zwężenia światła tętnic powodując zmniejszenie przepływu krwi do najważniejszych narządów organizmu. Miażdżyca może prowadzić do niewydolności nerek, zawału serca czy udaru.
Morwa biała zawarta w Humavit Morwa Biała wykazuje też właściwości przeciwzapalne i antybakteryjne, za co odpowiadają zawarte w niej flawonoidy i alkaloidy — związki bioaktywne niwelujące bakterie gronkowca i salmonelli oraz zwalczające drobnoustroje. Dużo mówi się również o korzystnym wpływie tej azjatyckiej rośliny na proces redukowania masy ciała i dążenia do smukłej sylwetki. Znajdujące się w morwie białej przeciwutleniacze (kwas askorbinowy, flawonoidy i antocyjany), dodatkowo wspomagają zwalczanie wolnych rodników odpowiedzialnych za rozwój nowotworów i starzenie się organizmu.
Jak stosować Humavit Morwa Biała?
Spożywaj 2 tabletki Humavit Morwa Biała 3 razy dziennie przed posiłkiem.
Przeciętna zawartość składnika wykazującego efekt fizjologiczny w dziennej porcji produktu (6 tabletek): Morwa biała (Morus alba) 720 mg
Składniki: substancja wypełniająca: celuloza, liść morwy białej, substancja wiążąca: skrobia ziemniaczana, stabilizator: fosforan triwapniowy