Spirulina 250 g My vita
Opis
Spirulina polecana jest dla sportowców, osób aktywnych i osłabionych. MyVita Spirulina to 100% spiruliny, bez zbędnych wypełniaczy. Spirulina to alga bogata w łatwo przyswajalne białko, witaminy, minerały i niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, GLA. Dlatego zalecana jest nie tylko dla sportowców i osób aktywnych, którzy potrzebują zwiększonej ilości białek, minerałów i witamin, ale także osobom osłabionym, w okresie rekonwalescencji. Spirulina zawiera również niezwykły zestaw witamin, minerałów i składników odżywczych. Bezpośrednio zwiększa odporność organizmu człowieka i jego zdolności do regeneracji, zwłaszcza, gdy jest osłabiony. Jest bogatym źródłem chlorofilu.
Zalety stosowania spiruliny:
- działanie detoksykacyjne i oczyszczające organizm z toksyn,
- poprawa przemiany materii,
- wzmacnia organizm - wspiera układ immunologiczny,
- uzupełnia dietę w białko oraz w dobrze przyswajalne witaminy i minerały.
Dlaczego warto ją stosować:
Spirulina wspomaga leczenie anemii: nie tylko uzupełnia dietę w wysoko przyswajalne żelazo, ale umożliwia produkcje białych krwinek i dotlenia czerwone krwinki. Suplement diety ze spiruliną wzmacniania włosy, skórę i paznokcie – ponieważ wysoko proteinowa spirulina, zawierając witaminy i chlorofil ma właściwości osłabiające efekt wypadania włosów. Witamina F oraz kwas nukleinowy zawarty w spirulinie działa jako dostawca tlenu do wielu komórek w całym organizmie, co bezpośrednio wpływa na włosy, skórę i paznokcie.
Spirulina w proszku wzmacnia również układ odpornościowy: spirulina jest silnym wzmacniaczem systemu odpornościowego. Spirulina przyspiesza produkcję hormonów (przeciwciała i cytokainy) pozwalając organizmowi lepiej bronić się przed wirusami. Ponadto, spirulina oczyszcza organizm. Spirulina wiąże metale ciężkie i przyspiesza ich wydalanie, nie tylko z na bieżąco gromadzonych się toksyn, ale również ze sporych złogów zalegających już od jakiegoś czasu w komórkach. W ten sposób spirulina walczy ze skutkami zanieczyszczonego środowiska, stresu, spożywania przetworzonej żywności.