Echinacea 400 mg 100 kapsułek
Opis
Pochodzi z Ameryki Północnej. To popularna roślina z rodziny astrowatych. Rośnie w kępach i posiada grube, jadalne korzenie. Kwiaty najczęściej występują w kolorze purpurowym. Stąd wywodzi się nazwa: jeżówka purpurowa. Jest to także jedno z najpopularniejszych ziół na świecie. Od ponad stu lat jest używana jako wsparcie w przeziębieniu i grypie. Echinacea jest skutecznym wsparciem w okresie jesienno-zimowym. Jest to czas zwiększonej aktywności bakterii i wirusów. Preparat wpływa korzystnie na zapobieganie przeziębieniu i grypie. Stymuluje organizm do walki z infekcjami. Dzięki zawartości polisacharydów przyczynia się do prawidłowej pracy układu immunologicznego. Polisacharydy uaktywniają makrofagi i leukocyty, które wydzielają substancje antywirusowe. Preparat wspomaga walkę z bólem towarzyszącym przeziębieniu, katarem i gorączką. Echinacea jest używana w Ameryce Południowej jako antidotum na ukąszenia węży. Wspiera trudno gojące się rany. Stosowana zewnętrznie wspiera skórę przy oparzeniach i odmrożeniach. Dodatkowo ma dobroczynny wpływ na układ pokarmowy i układ oddechowy. Dzięki składnikom antybakteryjnym wspomaga skórę trądzikową i skłonną do wyprysków.
Skład 1 kapsułki: Echinacea (jeżówka purpurowa) (część nadziemna) 400mg
Składniki: Echinacea, mąka ryżowa, żelatyna (otoczka kapsułki), mikorkrystaliczna celuloza (substancja wypełniająca), stearynian magnezu i/lub krzemionka (substancje przeciwzbrylające).
Sposób użycia: Jedna kapsułka dziennie Nie przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Produkt nie może być stosowany jako substytut prawidłowo zróżnicowanej diety. Produkt niewskazany dla kobiet w ciąży i karmiących. Przechowywanie: Przechowywać w temperaturze pokojowej, w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Opakowanie: 100 kapsułek
Producent: Swanson Health Products Fargo, ND 58108
Uwagi: suplement diety nie może być traktowany jako substytut dobrze zróżnicowanej diety produkt dla osób dorosłych, nieodpowiedni dla kobiet w ciąży i karmiących piersią preparat należy spożyć w ciągu dwóch lat od daty produkcji (Mfg Date) znajdującej się na opakowaniu przy kodzie kreskowym (miesiąc, rok)