Fasola czarna bio 400 g
Opis
Fasola czarna o charakterystycznie lekko słodkim smaku.
Skład: fasola czarna* 100% (*produkt rolnictwa ekologicznego).
Zastosowanie: jako dodatek do sałatek, zup, past, potraw duszonych, gulaszy.
Sposób przygotowania: przepłukać i zalać zimną wodą. Moczyć przez 12 godzin. Następnie gotować w świeżej, nieosolonej wodzie, do miękkości. Solić dopiero pod koniec gotowania.
Wartość odżywcza |
w 100g |
Wartość energetyczna |
1425 kJ 341 kcal |
Białko |
21,6 g |
Węglowodany |
47,1 g |
Tłuszcz |
1,42 g |
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Informacja alergiczna: Produkt może zawierać śladowe ilości glutenu, soi, sezamu, orzeszków ziemnych i innych orzechów ze względu na konfekcjonowanie w zakładzie, w którym paczkowane są surowce zawierające ww. alergeny.