Fasola pinto bio 400 g
Opis
Fasola pinto o ciekawym, słodkawym smaku.
Skład: fasola pinto* 100% (*produkt rolnictwa ekologicznego).
Zastosowanie: do sałatek, sosów, zup, pieczywa oraz dań jednogarnkowych. Znakomicie nadaje się do potraw z ryżem i kukurydzą. Stanowi dobry dodatek do wołowiny i wieprzowiny.
Sposób przygotowania: przepłukać i zalać zimną wodą. Moczyć około 20-50 min. Następnie gotować w świeżej wodzie, od 1 do 2 godzin, do miękkości.
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna - 1452 kJ / 347 kcal
Białko - 21,4 g
Węglowodany - 47,1 g
Tłuszcz - 1,23 g
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Informacja alergiczna: Produkt może zawierać śladowe ilości glutenu, soi, sezamu, orzeszków ziemnych i innych orzechów ze względu na konfekcjonowanie w zakładzie, w którym paczkowane są surowce zawierające ww. alergeny.