Miód Manuka (MGO 250+) 250 g
Opis
Miód Manuka MGO jest produkowany przez pszczoły żywiące się nektarem z kwiatów rośliny o nazwie Manuka (Leptospermum scoparium), która rośnie tylko w Nowej Zelandii. Przez wiele lat wyjątkowe właściwości miodu Manuka były rozpoznawane i mierzone z wykorzystaniem testów, które dawały wyniki o dużych odchyleniach. Dokładne źródło aktywności miodu Manuka pozostawało niezbadane przez niemal 15 lat. Przełomu dokonała grupa naukowców kierowana Profesora Thomasa Henle z Politechniki w Dreźnie, w Niemczech. Badanie naukowa wykazały, że Miód Manuka MGO™ jest jak dotąd jedynym produktem żywnościowym na świecie, w którym znaleziono tak znaczne stężenie naturalnie występującego methylglyoxalu - na poziomie od 30 mg/kg do ponad 800 mg/kg. Dla porównania, zawartość tego składnika w innych występujących na świecie miodach waha się od 1 do 10 mg/kg, średnio 3,1 mg/kg.
Najczęściej kupowany miód Manuka w Polsce. Półkilogramowe opakowanie Miodu Manuka MGO™ 400+ to optymalna relacja jakości (stężenia methylglyoxalu) do ceny. Certyfikat MGO™ 400+ jest gwarancją bardzo wysokiego stężenia methylglyoxalu: co najmniej 400 mg/kg. Substancja ta występuje w istotnym stężeniu tylko w niektórych miodach Manuka. Jak wykazały niezależne badania, methylglyoxal jest wyłącznym źródłem trwałych właściwości charakterystycznych dla miodów Manuka. Bardzo wysokie stężenie methylglyoxalu jest źródłem unikatowych właściwości miodu Manuka i wpływa wyjątkowo korzystnie na poprawę i utrzymanie dobrego stanu układu pokarmowego, dobroczynne działanie dla układu immunologicznego, pomocny w dbaniu o zdrowy stan skóry
Zalecane spożycie: 1-2 łyżeczek 3 razy dziennie przed posiłkiem. Opakowanie 500g przy spożywaniu trzech łyżeczek dziennie wystarcza na około miesiąc.