


Miód fasolowy 400 g Jakubiec
Opis
Miód fasolowy, to miód który nie należy do zbyt popularnych i znanych w naszym kraju, a wielka szkoda. Jego cechą charakterystyczną jest smak - smak nie do podrobienia. Niezbyt słodki, z nutą kwasowości w drugim tle, ale nie tak wyraźną jak ma to miejsce w przypadku miodu nawłociowego lub miodu faceliowego. Również słodycz nie jest tak wyraźna i dominująca. Smakuje tak, jak pachnie kwiat fasoli z odmiany „Piękny Jaś', z której pochodzi nektar pozyskany do produkcji tego miodu. Barwa patoki jasno-bursztynowa, mętna, szybko krystalizuje, krupiec początkowo zbliżony do lekko 'przypalonego kremu', w późniejszym czasie zbliżona do jasnego kremu, podobna do miodu rzepakowego.
Informacje alergiczne: Miodu naturalnego nie powinny spożywać osoby uczulone na produkty pszczele.
- Czas wysyłki:24 godziny
- Barwa miodu:Jasnożółta
- Konsystencja miodu:Płynna (Patoka)
- Smak miodu:Delikatny kwaskowy
- Czas krystalizacji miodu:Krótki (4-6 mies.)
- Kraj pochodzenia miodów:Polska
- Region zbiorów miodu:Małopolska
- Czas zbiorów miodu:Lato
- Masa netto: 400g