Pigwa sok 500 ml
Opis
Pigwa to owoc, który jest naturalną skarbnicą witamin. Bogactwo witaminowe opiera się na bardzo wysokiej zawartości witaminy C , działającej jako naturalny antyoksydant(siedem razy więcej niż cytryna), B, prowitaminy A, a także garbników i pektyn. Zawiera również minerały: magnezu, fosforu, potasu, żelaza, miedzi i jodu.
Dzięki temu owoce pigwy przede wszystkim wzmacniają system odpornościowy szczególnie w okresach zimowo-wiosennym i jesienno-zimowym. Wywierają korzystny wpływ na przewód pokarmowy głownie ze względu na wysoką zawartość pektyn.
Szczególną popularnością owoce pigwy cieszyły się w średniowieczu, kiedy wytwarzano z nich liczne przetwory. W Polsce, Pigwa bywa nazywana „polską cytryną” – prawdopodobnie ze względu na jej kwaśny smak.
Sposób użycia: 2 dziennie po 25 ml, pół godziny przed posiłkiem. Współczesna fitoterapia zaleca spożywanie owoców pigwy w postaci soku z dodatkiem miodu.
Skład: PIGWA 100% SOKU.