Tarnina owoc 100 g
Opis
Owoc tarniny to rodzaj śliwki, jednak niewiele ma wspólnego ze zwykłą śliwką jeśli chodzi o smak i zastosowanie. Owoce tarniny, znane też jako tarki czy ciarki, są małe, cierpkie i charakteryzują się unikalnym smakiem. Suszony owoc tarniny to doskonałe źródło antyoksydantów i produkt mający zastosowanie zarówno w ziołolecznictwie, jak i w kuchni.
Czemu warto stosować suszony owoc tarniny Dary Natury?
Herbatka z owocu tarniny polecana jest dla osób przemęczonych, wyczerpanych, pracujących umysłowo lub łatwo się przeziębiających.
Suszone owoce tarniny mogą być stosowane jako środek wspomagający pracę wątroby.
Ponadto, tarnina owoc suszony ma działanie oczyszczające organizm, usuwa toksyny i reguluje przemianę materii.
Tarnina suszona to silny antyoksydant. Antyoksydanty to substancje, które powstrzymują wolne rodniki odpowiadające za starzenie się organizmu.
Nasz sklep internetowy zachęca też, by owoc tarniny stosować w kuchni bez względu na właściwości zielarskie: jako smaczną herbatkę albo dodatek do potraw.
Tarnina owoc Dary Natury – jak ją stosować?
Podstawowe zastosowanie tarniny to herbatka. Przepis: jedną łyżeczkę zalej szklanką wrzątku i pozostaw pod przykryciem na ok. 10-15 minut. Pij 1-2 razy dziennie.
Możesz też skomponować własną mieszankę herbacianą. Owoce tarniny mogą wystąpić razem z twoją ulubioną herbatą, innymi suszonymi owocami, suszonymi kwiatami (np. hibiskusem) i ziołami. Cena takiego przedsięwzięcia jest niewielka, a efekt nieziemski.
Suszona tarnina może być ciekawym dodatkiem do sosu mięsnego, a także do wielu innych potraw. Jeśli wciąż nie wiesz, co zrobić z owoców tarniny, nasz sklep internetowy poleca dodanie tarniny do sosu grzybowego.
Tarnina owoc suszony może też być posłużyć do aromatyzowania alkoholu.
Suszony owoc tarniny może też być oryginalnym dodatkiem do kiszonych ogórków, a po zmieleniu – ciekawą przyprawą także do innych potraw.
Tarnina owoc – masa netto: 100 g
Skład: suszony owoc tarniny 100%