Fiorda® Smak czarnej porzeczki, cytryny i maliny 30 pastylek Phyto Pharm
Opis
Błona śluzowa jamy ustnej stanowi barierę ochronną przed szkodliwymi czynnikami. Aby mogła prawidłowo wypełniać swoją funkcję, powinna być stale wilgotna, a jej struktura nie może być uszkodzona. Dlatego ważne jest, aby odpowiednio dbać o utrzymanie prawidłowego stanu funkcjonowania i nawilżenia błony śluzowej gardła i krtani.
Składniki produktu FIORDA® stanowią uzupełnienie diety osób z podrażnionym gardłem, które odczuwają:
- drapanie w gardle,
- dyskomfort wywołany wzmożonym oddychaniem przez usta,
- suchość w gardle,
- chrypkę.
OPIS
- porost islandzki – zawiera substancje śluzowe, które tworzą ochronną powłokę, korzystnie działając na błonę śluzową gardła, krtani i strun głosowych. Działa nawilżająco. Wspiera prawidłową pracę układu odpornościowego,
- dzika róża – przyczynia się do wsparcia naturalnych sił odpornościowych organizmu. Wspomaga optymalne funkcjonowanie i chroni błonę śluzową górnych dróg oddechowych.
Fiorda o smaku czarnej porzeczki: substancja żelująca – guma arabska, substancja utrzymująca wilgoć –sorbitole, substancja utrzymująca wilgoć – syrop maltitolowy, woda, wyciąg wodny z porostu islandzkiego (Cetraria islandica L.), regulator kwasowości – kwas cytrynowy, wyciąg z owoców dzikiej róży (Rosa canina L.), wyciąg z kwiatów malwy czarnej (Alcea rosea L.), sok z owoców czarnej porzeczki, aromat z czarnej porzeczki, substancja glazurująca – wosk Carnauba, sok z owoców bzu czarnego, substancja słodząca – sukraloza.
Fiorda o smaku cytryny: substancja żelująca – guma arabska, substancja utrzymująca wilgoć – sorbitole, substancja utrzymująca wilgoć – syrop maltitolowy, woda, wyciąg wodny z porostu islandzkiego (Cetraria islandica L.), regulator kwasowości – kwas cytrynowy, wyciąg z owoców dzikiej róży (Rosa canina L.), wyciąg z kwiatów malwy czarnej (Alcea rosea L.), sok z owoców cytryny, aromat – olejek cytrynowy, substancja glazurująca – wosk Carnauba, substancja słodząca – sukraloza, barwnik – ryboflawina.
Fiorda o smaku maliny: substancja żelująca – guma arabska, substancja utrzymująca wilgoć –sorbitole, substancja utrzymująca wilgoć – syrop maltitolowy, woda, wyciąg wodny z porostu islandzkiego (Cetraria islandica L.), regulator kwasowości – kwas cytrynowy, wyciąg z owoców dzikiej róży (Rosa canina L.), wyciąg z kwiatów malwy czarnej (Alcea rosea L.), koncentrat malinowy, aromat malinowy, substancja glazurująca– wosk Carnauba, substancja słodząca – sukraloza, sok z owoców bzu czarnego.
Produkt zawiera substancję słodzącą.
Nie zawiera cukrów.
Składniki | 1 pastylka (1 porcja) |
6 pastylek (maksymalna dzienna porcja) |
Wyciąg z porostu islandzkiego | 100 mg | 600 mg |
Wyciąg z owoców dzikiej róży | 15 mg | 90 mg |
Wyciąg z kwiatów malwy czarnej | 15 mg | 90 mg |